Posts

Showing posts from 2012

♥ MY NEW LIFE ♥

Image
yes , yes , yes .hari nih dapat update entri . hehehe .. before orientasi lah kan . yah!mesti anda tertanya-tanya macam mana kehidupan baru saya di KSKB, kuching kan ? ahaha , perasan lah plak . Em , actually , okay aja :) teda yang teruk sangat pun. but , bilik saya di tingkat 4 . huh , penat lah juga maw naik tangga. sampai di kuching dalam sekitar jam 10 lebih malam , then , sampai kolej hampir-2 maw dekat jam 12 am . badan punya lah sakit , lenguh ! aduyh . tapi gagahkan diri juga naik tangga sampai aras 4 . then , malam tuh tidur jam 2 pagi .. barang semua belum berkemas . hebatkan ? haha .
maw tahu cam na keadaan bilik and keadaan di sini .. okay , wait ar :)






sory lar , cket ja gambar dapat di upload . line siputt betul :) btw , thanks ya yang sudi baca entri nih and selamat tahun baru .. esok 2013 udah , so today , is our last day for 2013 .. pasanglah azam baru untuk tahun 2013 k . and i hope i can survive at here ..hehehe .. oraitz , daaaa :)









Last Day :(

Image
tomorrow ! what will happen tomorrow ? omg , omg , saya akan tinggalkan sabah dan terbang ke sarawak .
dan itulah kenyataan yang harus saya terima . but , bukan untuk suka-2 , saya pi sana dengan satu tujuan , yaa , untuk belajar ! oraitz , i need to go :)

yang sedihnya saya tak sempat sambut new year di keningau , well , im feel so sad :( but , takpa lah ..
saya ke sana pun menjanjikan suatu kejayaan dan future yang jelas , okay ?
segala persediaan sudah saya selesaikan , dan alhamdulillah , medical check up pun okay aja , teda penyakit kronik . so , saya layak mengikuti latihan separa perubatan .




yang kat atas tuh kena bagi time taklimat , maw guna time kat airport , huhu :) so , after 3 years .. keja saya adalah juruteknologi makmal perubatan , dan seriously , saya memang tak pernah terfikir yang saya akan mengikuti latihan JTMP , and i hope perjalanan saya ke sana akan baik-2 ja . harap-2 saya dapat mengikuti latihan ini dengan jayanya , saya masih teringin dapat pointer yang tin…

♥Quote♥

Image
"ilmu itu umpama ladang , maka berbanggalah kamu dengan ilmu dan jangan sampai kamu kehilangan ladang kebanggaan itu. tuntutlah ilmu sebanyak-banyaknya walaupun terpaksa berkorban dan menderita . mungkin suatu hari nanti apabila engkau menghadiri  suatu majlis dan engkau yang memimpinnya , maka , engkau akan menjadi  kebanggaan majlis itu"
kata-kata ini lah yang membuatkan saya selalu bersemangat . walaupun kadang-kadang rasa malas menguasai diri namun semua itu dapat diatasi kalau baca  kata-kata di atas .
saya sangat menggemari kata-kata motivasi yang boleh menaikkan semangat pada diri saya . of course lah kan , sebabnya saya nih selalu jua rasa malas apa lagi kalau dalam belajar . but , kita mesti cari jalan untuk berusaha ubah sikap kita kan ? bila lagi masa untuk berubah , umur pun semakin hari semakin tua , so .. semakin banyak juga yang akan kita tempuhi untuk mencapai sesuatu matlamat .
jangan biarkan malas menguasai diri .  ingatlah ! jika kita berusaha tanpa kenal erti putu…

Broken Heart

Image
Sometimes it's better to be alone.No onecan hurt you that way.
sometimes you have to lose the things that you love .. i miss him , i wanna scream for him so he can hear it .
I used to believe love has happy ending that no matter how long or how far we may go , love won't fade away . I thought love is with me and I had found the right guy for me .But, for all I know , all thoughts would burst like a bubble .It's hold to accept the fact that things change .. feelings and people ..
One day , someone that you love will suddenly realized he doesn't love you anymore and that he has to go .
it's hurt enough to know that his feelings had fade but it hurts more when you know you're not ready to say goodbye and set him free .

i always think of you late at night , remembering his faces , the way he looks at me , the way he makes me feel i am loved. Few days or weeks or months had passed , still i am here .. LONELY and ALONE .
he never realized how i am hurting .. inside a…

PENGALAMAN TEMUDUGA

Assalammualaikum dan hai kepada siapa-siapa sahaja yang membaca entry yang tidak seberapa ini. Semenjak berhenti dari matrik hari tu semakin rajin pula mau update blog ni. Dulu , time di matrik mana pernah saya peduli pasal blog tercinta saya . haha . anggap macam nda pernah wujud , sedangkan saya mula ada blog februari 2012.
Erm , ndak lama lagi tahun 2013 akan menjelma . hehe. And waktu untuk saya menghadapi dunia baru pun akan makin dekat lah. Dunia baru yang saya maksudkan bukanlah pegi planet lain k .hehe . Its about my future ,okay ?

Waaa , tak pernah saya menyangka dan tak pernah terlintas sedikit pun di fikiran saya yang saya akan mengikuti latihan teknologi makmal perubatan. Why ? sebab masa temuduga tuh memang I got interview for penolong pegawai perubatan and juruteknologi makmal perubatan but , I prefer interview untuk penolong pegawai perubatan or lebih glamor dipanggil MA(medical assistant). Saya pegi temuduga untuk jawatan nih klu tak silap 3 oktober yang lalu. Waktu saya d…