Friday, 9 August 2013

cuti nak habis dahhhhhhhh :(





assalamualaikum :)
jeng3 , sekarang dah raya kedua .. tak sangka ya , cepat betul masa berlalu .. hmm , esok .. saya balik kuching dah .. omg .. omg .. rasa macam tak maw balik ja rasa .. rasa macam nak extend cuti ..
ish3 , tak boleh macam nih .. bersyukurlah dapat cuti 1 minggu .. orang lain belum tentu dapat cuti kan ?
ya ! mesti bersyukur .. hehehe ..

tapi , napa rasa raya tahun nih agak boring cket compare dengan raya tahun-2 lalu .. napa agaknya ar ?
entah lah .. maybe , makin tua umur nih makin kurang rasa meriah kali .. ahaha , tak lah .. bukan gitu , maybe , tak dapat jumpa kawan-2 yang lain kottt ...  ataupun , maybe cuti raya kejap ja .. bayangkan lah .. raya ke-3 balik Kuching udah .. 

okay , lah .. btw .. saya nak ucapkan Selamat hari raya buat korang2 yang baca entri nih .. belum terlambat kan ? hehe .. sory kalau selama nih ada salah dan silap .. maybe , tertulis ayat kasar kah dalam semua entri saya .. or , termaki hamun kah (rasanya tak pernah) , or apa-2 ja lah .. semoga raya tahun nih lebih bermakna dari sebelumnya .. 

esok , flight jam 3.30 pm .. so, terpaksa awal cket dari keningau to kk .. erm , rasa berat hati pula maw balik sarawak , tapi .. bila ingat tujuan nak belajar .. rasa semangat membara-2 .. lepas nih , saya maw jadi rajin belajar ... segala dugaan dalam belajar harus lah dibuang , atau dielakkan .. terutama , facebook .. aduyh , why , rasa selalu nak online ? gatal sangat tangan nih buka fb .. ntah apa yang menarik sangat di fb tuh ..
so , apa tindakan yang perlu di ambil ? hmm , deactivate fb ?????????? maybe kottt ..
tapi , tak taw nanti perkembangan kawan-2 .. entah lah .. kita tengok ja lah macam mana .. yang pasti , pasti ada jalan untuk jadi rajin .. hehe :)

dan nih kali lah .. 1 minggu tak belajar .. langsung tak buka buku .. pa tidak , buku pun memang tak di bawa balik pun .. hihi , malas sangat kah saya nih ? yaaaa .. memang malas .. tapi , takpa .. untuk cuti kali nih ja ..
lepas nih , cuti bulan9 saya ndak balik sudah .. berkurung di hostel ja lah .. 

oraits2 , maybe petang nih nak pi beraya .. borink lah kalau di rumah ja .. saat-2 akhir di rumah mesti lah di hargai kan ? hehe ..

thats all :) jumpa pada next entri ... 











Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 25 July 2013

Aku tak Berdaya :(



Masa yang terindah
Kini semua telah berakhir
Karena kau berubah
Tak seperti dulu lagi

Sampai kapan kamu sering menyalahi hatiku
Tak pernah kau tahu begitu sakitnya aku
Kau anggap diriku
Melihatku dengan sebelah matamu

Dilema untuk diriku
Mencintaimu mengerti kamu
Biarkanku bersalah di depan matamu
Selalu kau membenarkan apa katamu
Cintamu membuatku sedih dan tak berdaya
Namunku terlanjur cinta

Kau anggap diriku
Melihatku dengan sebelah matamu
Dilema untuk diriku
Mencintaimu mengerti kamu

Biarkanku bersalah di depan matamu
Selalu kau membenarkan apa katamu
Cintamu membuatku sedih dan tak berdaya
Namunku terlanjur cinta


p/s kebingungan melanda hati ini , kadangkala aku tak mampu mengerti ... tolong aku ya Allah . apa yag harus aku lakukan .




                                








Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 7 July 2013

haloooo sem 2 ...

setelah lama menghilang baru hari nih free untuk tulis entri .. apa tidak .. sangat sibuk bila udah masuk kolej lagiiii .. dan sekarang jadi senior cket lah .. ahahaha .. sekali tengok baru sem 2 ..
hmm , dan sememangnya sem 2 lagi payah dari sem 1 .. 

masuk2 ja kelas untuk hari pertama .. tempat duduk sudah di tentukan .. dan yang buruknya .. saya duduk hampir ke belakang . sabarnya ja lah .. yang penting dapat belajar kan .. n then , pas tuh .. kena bagi taw lah pointer berserta gred-2nya sekali .. wahahaha .. memang maw dapat yang lebih tinggi dari tuh ,, tapi , takpalah .. saya bersyukur udah ..maw taw results saya ? ahaha .. tengok lah di bawah ..

BIOLOGI MANUSIA                          B+
KIMIA                                               A
IMUNOLOGI                                     A
INSTRUMENTASI                               B+
STATISTIK                                         A
BIOKIMIA                                         A-

PNGK : 3.67

em , dah tengok kan ? sayang sekali bila instrument dapat b+ sedangkan itu yang paling tinggi jam kredit .. kalau dapat tinggi cket kan bagus .. hehe ..

tapi , sem 2 .. saya akan cuba buat yang terbaik .. mesti start dari awal .. dan sekarang tak boleh maen2 udah .. sebabnya kenapa .. eherm ,, subjeknya makin susah .. kalau main-2 confirm fail ..
so , daripada menyesal di kemudian hari .. bagus study awal-2 jangan bila maw exam baru study berabis ..
dan semestinya , saya maw berubah .. kerja rumah or lab report mesti buat seawalnya .. dan mesti fokus time di kelas .. jangan ingat bercerita ja .. 

mesti ada strategik nih kalau nak berjaya .. so , fikir-3 .. heee .. 
yang pasti sekarang saya maw meninggikan lagi pointer saya itu .. at least sampai lah 3.8 pun ..
ok lah .. tuh jaaa... daaaa .... assalamualaikum :)











Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 20 June 2013

jalan-2 dengan mereka (19 jun 2013)

okay-2 , gambar yang d bawah tuh masa hang out ngan kawan-2 .. hehe ..
sory , late upload .. hari nih line tak bwat masalah .. so , senang sikit lah nak upload :)
oraits .. semua tuh kawan satu kelas dulu and semuanya sporting .. ahaha ..




































hehehe :)
semoga persahabatan kita semua akan kekal ..
miss uols ..
dayang , ros , shah , alistair , rexy , movin ..







Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 19 June 2013

♥enjoy , pointer ♥

haloo people ..

hari nih sangat penat gila-gila .. apa tidak , berjalan seharian sampai kaki pun maw patah udah .
ahaha , btw .. takpa lah , just maw jumpa kawan yang lama udah tidak dijumpai kan . hehe .
masa pagi-2 tuh , seawal jam 8.30 gitu udah keluar bap maw p hospital ..
kasi kawan dayang ambil keputusan darah dia ..
Then , pas tuh ..pegi pekan jumpa kawan-2 yang lain .. hmm , paling awal turun hari nih ..
memang betul-2 takda tujuan tyme tuh ..

dalam jam 1 lebih gitu, baru lah semua  orang cukup ..
ahahaha , kami semua 7 orang .. saya , dayang , ros , shah , rexy dan alistair and movin .. memang geng dari form5 lagi ..
jalan-2 , pegi makan d kepsi , bergambar-2 lagi , p kbox .. then balik ..
tapi , kaki .. punya lah sakit udah .. macam tak sanggup maw berjalan lagi .. dah lah kasut .. aduhai , tingginya saya pakai , apa tidak ! berabis sakit kaki .. pas nih puasa dulu pakai kasut tinggi-2 .. hehe .

eherm , bila balik pun petang udah .. hehe , memang lah paling lama berjalan ,
but , best bcoz dapat jumpa kawan2 lama .. semuanya banyak perubahan .. makin cantik , makin ensem lagi.
maklum lah semua pun makin matang kan .. maybe pas nih .. jarang udah jumpa bap semua pun masing-2 sambung belajar udah . so , gud luck to them ..

dan , bila pulang-2 ja , terus on9 fb ..hmm , kena post pula pasal pointer semester 1 nih ..
actually , dari awal gi udah taw pointer tapi , mesti tengok bukti luk kan .. baru lah percaya ..
dan bila dah nampak .. alhamdulillah, i got 3.67 .. maybe , tak lah tinggi sangat tapi saya sangat bersyukur ..
maybe , usaha saya selama nih belum cukup .. so , untuk semester 2 .. i will do my best .
memang subjek tambah susah , tapi .. kalau belajar insyaAllah , akan jadi mudah :)

so , kesimpulannya , saya sangat happy hari nih .. biar pun penat :) .. hehehe ..
besa lah tuh .. oraitz , pic pun malas maw upload .. line ciput sangat .
so , setakat di sini ja lah yaa .. bye ..bye ..







Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 15 June 2013

Finally , genap 100 Follower :)


assalamualaikum everyone ?
herm , happy , happy , and happy hari nih .. why ?
ahahaha , follower dah 100 .. well , not easy okay to get follower .. so , tak salahkan saya happy ?
yang rasa meluat tuh , ahaha , diam-2 ja lah yaa ..

so , who is the person yang menjadi follower ke 100 saya ? oraits , orang yang paling bertuah itu ialah ..
jeng3 , haha .. macam nak bagi anugerah pula kan .

korang-2 semua boleh follow blog dya di Pondok Felt & Bakery .. support lah blog dia okay ?
confirm dya follow korang balik .. hehehe ..

lama sangat menanti follower bertambah akhirnya , dapat jua genap 100 .. ahaaha ..
i know lah follower korang dah 400 n above , takpa , still have a time untuk tambah-2 follower ,
cuma , bila balik Kuching nanti .. herm , mesti busy sangat and takda masa maw update blog ..apa lagi nak blogwalking .. its okay , my blog tetap di hati :)

oraits , this only a short entry because i have work to do .. have a nice day people :)

# to MR.R .. i miss u soo much , saya tahu anda busy sekarang but , takpa lah .. saya faham .. hehe ...











Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 14 June 2013

just sharing ♥



insan seperti aku .
tak perlulah aku mencari seseorang yang sempurna untukku ,
cukuplah jika dia mengerti aku , 
mampu membimbingku , 
mampu menyayangi aku dengan setulus hati ..


dan , saat ini aku betul-2 yakin dengan apa yang aku rasakan , 
tidak seperti sebelumnya ..
apakah maksud semua ini ?
adakah dia adalah insan yang aku cari selama ini ..


sesungguhnya , aku tidak mahu kecewa lagi .
ia sangat menyakitkan , 
dan sukar untuk melupakan seseorang yang amat kita sayangi ..
cukuplah beberapa kali aku dikecewakan .
sudah cukup untuk mengajar aku lebih berhati-2 apabila mencintai


dia , 
sentiasa aku harapkan kesetiaan daripada dia ..
kejujuran yang penting dalam perhubungan ,
semuanya aku inginkan ..
aku tidak mahu kecewa lagi ..
semoga kali ini ia berkekalan ..
kerana , aku tahu perasaannya terhadapku ..
dan aku ,
tidak akan pernah berubah hati ..
sentiasa menyayangi dia .
menerima dia seadanya ,
seperti dia menerima segala kekuranganku ..

#MR.R , miss u :)

















Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 8 June 2013

♥My Besties♥

okay , sekarang nih saya rajin maw ceta pasal kawan-2 saya yang paling disayangi ..
saya rindu ngan dorang , lama udah ndak jumpa .. masing-2 sibuk dengan hal sendiri .
okay , first of all .. saya ada 3 orang kawan rapat yang paling rapat dan mereka ja lah tempat saya meluahkan masalah .. and dorang jua lah yang selalu ada bila saya memerlukan mereka .


PAMEZA 


okay , yang di atas tuh kawan saya since skola rendah lagi .. kami memang rapat gila-2 and dia lah kawan yang memahami and selalu ajar saya kalau ada yang saya ndak faham . terutama kalau berkaitan dengan maths .. seingat saya kami start jadi rapat masa tahun 2004 .. kami satu kelas and satu group lagi , lepas tuh, masa darjah 5 until darjah 6 kami satu kelas jua .. masa UPSR dia jua lah kawan saya belajar .. and 
Alhamdulillah , kami berdua dapat results yang baik .. 

then , masa form1 tuh kami satu skola malah sama kelas jua .. so , di sana lah kami tambah rapat , segala masalah dikongsi , tapi , bestnya kami dua nih ndak pernah gaduh-2 , biasanya , kalau berkawan nih mesti tak lari dari perselisihan faham kan ? tapi , kami tak macam tuh ..maybe , itu yang bwat saya rasa selesa dengan dia ..

pasal sifat dia pula , dia seorang yang agak pendiam , tapi kalau dengan saya .. memang rancak bercerita , dia juga rajin belajar , menghormati orang lain and lemah lembut .. dia jenis tak suka berdendam dan kalau suka someone tu dya tak suka heboh-2 .. hehe .
ingat lagi masa form4 tuh , dia betul-2 tak maw masuk aliran sains , tapi .. akhirnya , dia tetap stay di sana ..
kami tetap jadi classmate lah sampai lah habis form5 .. 

setelah keputusan SPM keluar , masing2 sibuk mengisi permohonan untuk sambung belajar , 
dia dapat tawaran asasi di UNIMAS , saya pula dapat tawaran asasi sains di UMS , tapi .. kami tak pilih untuk pi sana .. kami dua-2 pilih untuk mengikuti program matrikulasi .. 
masa di matrik , dia tukar aliran dari sains ke akaun .. tapi , saya sentiasa sokong dia sebab saya tahu dari dulu dia memang tak minat sains ..kami dua-2 dapat blok B .. cuma saya tingkat 1 , dia pula ground floor ..
memang di bilik dia lah tempat saya melepak selalu .. hehe ..

sekarang nih , dia baru ja abis program matrikulasi and bulan 9 nih dia akan sambung degree ,
so , Meza , tahniah coz dapat keputusan yang cemerlang untuk PSPM .. 4 flat tuh .. bukan senang maw dapat .. n , semoga dapat masuk U idaman ko .. okay ? miss u sooo much ....

SHAHRUL

eherm , lelaki ensem kat atas tuh not my boyfriend okay ...he is my bestfriend ..
haha , dia ja lah satu-2 kawan lelaki yang paling saya percaya .. dia lah tempat saya meluah something kalau ada masalah ngan boyfriend .. hehe .. dia setia ja mendengar .. haha , dia pun boleh jadi dr.Cinta , tempat memberi nasihat n ceramah free ..

okay , saya kenal dia memang dari skola rendah lagi , tapi masa tuh belum rapat sangat .. maybe kami rapat masa form 1 kali , tak berapa ingat udah .. yang pasti kami selalu belajar sama-2 .. sebab kami sama kelas dari form1 until form5 .. yang lucunya dia lah selalu jadi orang tengah kalau saya ada suka someone , cian nih , dia lah yang tolong saya .. haha .. 

and , saya masih ingat lagi masa form5 .. memang kami pernah ndak bertegur , tak taw lah .. maybe time tuh saya emosi kali sampai termarah dia .. hmm , memang jahat tul saya kan ? tapi , nasib semua tuh kembali normal bila tiba-2 dia sent mcg tempat saya .. apa yang dia hantar tuh tak payah lah taw k .. hehe ..
selain tuh , dia juga kawan saya bertugas kalau ada aktiviti skola .. bcoz kami dua2 pengawas kat skola .. 
dulu masa saya di matrik , dia sambung belajar form6 aliran sains then , dia dapat tawaran petronas di KTC membakut .. 

tapi , bila dapat tawaran spa8 , dia keluar dari sana and pegi spa8 .. memang saya taw time tuh dya betul2 confuse untuk buat pilihan . tapi , takpa .. pilihan semua di tangan dia kan ..saya yakin dia tidak bwat pilihan yang salah ..

so , sekarang dia belajar d kk , inshaAllah , after this , bakal jadi medical assistant .. hehe ..
gud luck my fren :) thanks bcoz selalu belanja .. and dengar masalah saya walaupun kadang-2 ko busy .. hehe .. ko memang kawan yang baik , and saya beruntung dapat kenal ko ..
btw , jangan ko sedih-2 ar pasal masalah ko hari tuh . memang manusia ndak lari dari masalah .. kalau ada masalah ceta ja ngan saya k ,, saya sedia mendengar :)

DAYANG

cantik kan kawan saya nih ? hehe .. juz panggil dia dayang .. antara kami semua dia lah yang paling muda ..
adik lah yaaa , lahir bulan december .. kami satu kampung , rumah tuh tak lah jauh sangat .. masa kecil2 dulu selalu jua lepak rumah dia .. karaoke di sana , panjat pokok , itu dan ini .. memang nakal betul masa zaman budak-2 .. tapi sekarang masing-2 udah pandai berfikir .. tak kan lah maw bwat semua tuh lagi kan ..

kami mula rapat masa skola rendah jua .. pegi skola sama-2 , jalan sama-2 ..
gaya kami memang satu kepala lah , hehe .. suka cuci mata .. haha .. tak lah , tuh masa skola2 dulu ..
pantang nampak lelaki ensem .. hehe .. tapi , sekarang tak macam tuh lagi k .. semua udah berubah mengikut peredaran masa .. haha .. 

kalau saya ada masalah , dia jua lah tempat saya meluah , and dia lah yang selalu setia kasi kawan saya pi library , belajar kat sana .. walaupun kadang-2 terpencong sedikit dari tujuan sebenar .
then , lepas kuar results spm , dia sambung form6 di sm Ken Hwa , ambil aliran sains ..

tapi , sekarang nih dia dapat tawaran spa8 , so bulan 7 nih dya sambung belajar udah di KSKB , KK ..
my bestie , i hope ko akan happy2 di sana , jangan lupa kawanmu di sini yaa , and semoga ko akan dapat jumpa prince charming ko yang sebenar-2nya , ada masa , nanti kita round satu kk yaa ..
btw , i miss u soo much darl .. bestfren forever k :)













Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 31 May 2013

bye .. bye .. 427 :)

okay , sekarang nih jam 12.20 am , memang belum mengantuk sedangkan esok maw jalan lagi .
tapi , takpa lah .. ndak lama lagi maw balik sabah udah . 1 jun 2013 , flight kami balik sabah ,
seriously , saya memang ndak sabar maw balik . maw jumpa family .. argh ,,,, memang ndak sangka yang saya akan balik sabah udah .

Alhamdulillah , saya lulus peperiksaan akhir semester and layak untuk ke semester 2. but , pointer belum di bagitaw lagi , takpa lah . tunggu sem 2 ..hopefully , pointer pun ndak lah teruk sangat .

hari nih ,memang penat sangat-2 , memandangkan sekarang maw check out udah dari bilik terpaksa lah mengosongkan bilik . fuh , banyaklah sangat barang-2 saya . Pening kepala macam mana maw kemaskan tuh semua . Tapi akhirnya , selesai jua dan kami tinggal d bilik 311 untuk penempatan sementara before balik sabah .














gambar di atas tuh masa kami bersihkan bilik .. hehehe , tapi ndak lah bersih sangat ..
asalkan hilanglah habuk-2 kan ? hehe .
bye .. bye .. bilik lama .. nanti sem 2 bilik baru udah . sedih nih :(((
okay lah , setakat itu ja entri hari nih .. time to sleep bap esok maw jalan .
oraits , daaaa .... assalamualaikum :)





















Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 24 March 2013

hari malang :)

hai uols ~
hari nih hari yang sangat malang bagi saya , OMG, OMG ! memang tak dapat dibayangkan dan sangat memalukan . cuba nak cover pun nda dapat .

actually , saya ngan roommate pegi kedai luar or nama glamournya 'KL' sangatlah panas yang membahang-bahang . kulit pun merah jadinya tambah lagi berpeluh-2 .
jeng2 , pegi sana untk beli mineral water . hah , 3 botol besar trus saya beli . bukan apa , air kan penting .
i cant live without water :) hehehe .

hmm , so .. dalam perjalanan pulang tuh .. hah , alangkah malangnya bila tiba-2 selipar saya putus . dan... saya sangat malu ! masa tuh dekat gate udah .masih jauh lagi blok bario . OMG , ingin saja saya berteriak di sana. Nasib time tuh takda orang , so , senang cket nak cover . aduhhhhhhh ! memang hari yang malang sangat lah .. blok pun jauh . ditambah lagi bilik tingkat 4 , lagi lah menyedihkan .
well , kalau orang lalu dekat kami punyalah saya jalan perlahan-2 . malu lah sangat ~

tapi , akhirnya sampai jua di bilik , punya lah sengsara . takpa , semua itu dugaan kecil ja .
hehehe , yang penting orang ndak nampak selipar saya terputus . hahaha .

dan , saya tak mahu g beli selipar cam tuh . itu lah terakhir kalinya . hahaha :)
tapi , bila teringat balik kejadian tadi . sangat melucukan . hee , so ,, bwat mereka yang pernah mengalami hal yang sama dengan saya .. KITA SERUPA :) haha , siapa lah yang tak pernah putus selipar kan .
cuma berbeza tempat ja lah kan ?

okay lah , saya terasa sangat penat hari nih , bangun ja pagi terus kemaskan almari yang sangat bertaburan benda sana sini , susun buku , dan tukar cadar . saya ngan roommate bersihkan bilik , dan sekarang nampak lebih kemas dari sebelumnya .. macam mengantuk lah sangat saat ini , esok mana boleh relax-2 udah . kuliah udah bermula kembali . dan pasti akan dicuci lah telinga berkenaan dengan exam hari tuh .
hopefully , markah saya nda teruk sangat .

okay lah , thats all , jumpa anda di entri yang seterusnya ..



















Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 16 March 2013

Someday ..



Someday you're gonna realize
One day you'll see this through my eyes
By then I won't even be there
I'll be happy somewhere even if I cared

I know you don't really see my worth
You think you're the last guy on earth
Well I've got news for you
I know that I'm not that strong
But it won't take long, won't take long

Cause, someday someone's gonna love me
The way I wanted you to need me
Someday someone's gonna take your place
One day I'll forget about you
You'll see I won't even miss you
Someday, someday

Right now I know you can't tell
I'm down and I'm not doing well
But one day these tears, they will all run dry
I won't have to cry sweet goodbye

Cause, someday someone's gonna love me
The way I wanted you to need me
Someday someone's gonna take your place
Oh, one day I'll forget about you
You'll see I won't even miss you
Someday, I know someone's gonna be there

Someday someone's gonna love me
The way I wanted you to need me
Someday someone's gonna take your place
One day I'll forget about you
You'll see I won't even miss you
Someday, someday













Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 9 March 2013

apabila hati ini berbicara tentang cinta



mengapa cinta itu harus wujud dalam hati setiap insan di dunia ini dan kadangkala rasa cinta itulah yang membuatkan seseorang menjadi lebih berani untuk mengungkapkan tentang perasaannya .
dan , kadangkala rasa cinta itu juga membuatkan seseorang itu hilang akal sehinggakan hilang pertimbangan.

namun , semua insan tidak sama penilaian mengenai cinta . Mengapa ? ini kerana ada yang berfikir cinta ini hanya akan mengundang rasa kecewa dalam hati . Ya , memang benar bagi mereka yang pernah mengalami rasa patah hati bila ditinggalkan seseorang yang amat bermakna dalam hidupnya . Namun , sesetengah lagi beranggapan bahawa cinta itu membuatkan hidup mereka lebih bermakna kerana ada orang lain yang mampu menjadi teman untuk berkongsi segala masalah . tersangatlah nyata bila dikatakan cinta ini melahirkan pelbagai rasa bagi setiap insan dan setiap orang akan membuat maksud tersendiri mengenai cinta .. 

bagi saya , cinta adalah sesuatu yang amat bermakna jika kita betul-2 menghargai dan mengenali cinta dan jangan biarkan cinta itu menguasai diri kita sehinggakan membutakan mata hati sendiri .Inilah yang menjadi persoalan apabila hati kita sendiri menyalahkan cinta sedangkan salah sebenar adalah datangnya dari diri sendiri yang tidak mampu menilai betapa besarnya makna cinta ini . 

'CINTA ITU BUTA' , apakah pendapat anda mengenai pernyataan ini ? adakah bagi anda ia benar ? sesungguhnya cinta itu tidak buta , tetapi orang yang mengatakan cinta itu buta lah yang sebenarnya buta kerana tidak dapat membezakan mana yang baik dan yang buruk . kadangkala , kita berfikir mengapa perlu mencari seseorang yang terlalu sempurna dan memiliki segalanya .. sedangkan semua itu belum tentu akan membahagiakan kita . Paras rupa bukanlah ukuran dalam percintaan , yang terpenting adalah rupa hati seseorang , kejujurannya dalam perhubungan .. dan bagaimana ia membimbing kita ke arah kebaikan .
itu yang patut dilihat .

aku bukan mencari seseorang yang sempurna kerana aku tahu aku juga tidak sempurna ..
namun , aku mencari lelaki yang mampu mengisi kekurangan dan kelemahan aku agar kami dapat melengkapi antara satu sama lain .
dan yang aku inginkan saat ini adalah dapat mengenali dan terus menyayangi dia kerana aku tahu dialah yang terbaik untukku ..

to him : i never let you go :) and i will always love you ...






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 7 March 2013

Boring :(

waaa , waa , i got a new hair . hahaha .. sotttt . itu pun nak d hebohkan . . xpa , just maw g taw jaaa ..
ndak salahkan  ? 
hmm , saya suka sangat rambut saya sekarang . rasa lebih ringan kepala nih .
walaupun memang agak sayang bap gunting rambut yang panjang but ndak pa .. rambut boleh panjang balik .
takda yang rugi pun . 

actually ,saya pun boring udah menyimpan rambut yang panjang . yalah , susah maw diurus . 
so , lebih baik gunting kan ? hehehe . cuba style rambut yang baru .

hermm , and today .. setelah lama ndak update entri , baru sekarang lah dapat tengok blog saya nih .
nampak sunyi jaa .. follower pun ndak bertambah-2 . 
maklumlah , jarang udah blogwalking . xpa .. cuti sem nanti .. hmm , d sanalah saya mencari follower .

suasana sekarang pun memang sunyi , cuti kan . semua orang balik .. roomate saya pun balik sabah .
maw belajar pun kadang-2 banyak betul dugaan . maw tengok movie lah , maw jalan-2 pi shopping lah , maw melepak di bilik kawan lah . adoiiiii . macam mana maw jawab ujian nih .

okay-2 relaxxxx , jangan tension .
lepas nih saya belajar udah . okay ? ndak maw udah lah malas-2 ...
k lah . no idea udah nih maw tulis apa . btw , babai :) have a nice day ..










Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 9 February 2013

diploma teknologi makmal perubatan

hai .. hai .. hai ..
hari nih maw update entri setelah lama ndak berupdate . maklum lah sekarang nih cuti tahun baru cina .
tapi , yang sedihnya .. saya ndak dapat balik sabah . huhu :)
so , bercuti di hostel aja lah . rasa sunyi pula kolej nih bap ramai udah orang balik .
kalau lah tiket murah kan bagus . T.T

okay-2 , sekarang maw kongsi pasal apa yang saya belajar di kskb kuching . oraits , untuk pengetahuan korang-2 saya sekarang sedang belajar diploma teknologi makmal perubatan . so , after 3 years . keja saya nanti medical lab technologist . hopefully , segala apa yang saya belajar di sini akan belajar dengan lancar .
and , saya harap2 sangat yang saya ndak repeat sem .. itu lah perkara yang saya ndak maw terjadi .
bukan apa , saya ada target sendiri . so , kalau tiba-2 repeat sem , sedih lah saya T.T



yang di atas tuh adalah buku panduan dan prosedur untuk apa yang kami study di sini .
dan semua adalah full bm :)  subjek untuk sem 1 ada 6 semuanya ..maw taw ? bha , teruskan membaca :


  • instrumentasi
  • kimia
  • biokimia
  • stastistik n matematik
  • imunologi
  • biologi manusia
naaa , itu lah semua subjek-2 yang kami belajar . sem 1 masih belajar basic medical science .
nanti sem 2 baru lah belajar yang lebih mendalam . harap-2 saya boleh score untuk semua subjek-2 nih .
cuma , kesukaran saya sekarang bila belajar imunologi . well , itu merupakan perkara baru bagi saya .tapi , saya akan cuba lah .. semua akan jadi senang kalau belajar .. betul kan ? hehehe .

yang penting jangan putus asa .jangan malas belajar dan jangan pernah maw fikir enjoy aja  .oraits ..
i know i can do more better if i really want it .. prove it bebeh ..
jangan biarkan orang yang inginkan anda berjaya kecewa :)

k lah .. thats all .. jumpa di entri yang seterusnya :)











Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment