Sunday, 24 March 2013

hari malang :)

hai uols ~
hari nih hari yang sangat malang bagi saya , OMG, OMG ! memang tak dapat dibayangkan dan sangat memalukan . cuba nak cover pun nda dapat .

actually , saya ngan roommate pegi kedai luar or nama glamournya 'KL' sangatlah panas yang membahang-bahang . kulit pun merah jadinya tambah lagi berpeluh-2 .
jeng2 , pegi sana untk beli mineral water . hah , 3 botol besar trus saya beli . bukan apa , air kan penting .
i cant live without water :) hehehe .

hmm , so .. dalam perjalanan pulang tuh .. hah , alangkah malangnya bila tiba-2 selipar saya putus . dan... saya sangat malu ! masa tuh dekat gate udah .masih jauh lagi blok bario . OMG , ingin saja saya berteriak di sana. Nasib time tuh takda orang , so , senang cket nak cover . aduhhhhhhh ! memang hari yang malang sangat lah .. blok pun jauh . ditambah lagi bilik tingkat 4 , lagi lah menyedihkan .
well , kalau orang lalu dekat kami punyalah saya jalan perlahan-2 . malu lah sangat ~

tapi , akhirnya sampai jua di bilik , punya lah sengsara . takpa , semua itu dugaan kecil ja .
hehehe , yang penting orang ndak nampak selipar saya terputus . hahaha .

dan , saya tak mahu g beli selipar cam tuh . itu lah terakhir kalinya . hahaha :)
tapi , bila teringat balik kejadian tadi . sangat melucukan . hee , so ,, bwat mereka yang pernah mengalami hal yang sama dengan saya .. KITA SERUPA :) haha , siapa lah yang tak pernah putus selipar kan .
cuma berbeza tempat ja lah kan ?

okay lah , saya terasa sangat penat hari nih , bangun ja pagi terus kemaskan almari yang sangat bertaburan benda sana sini , susun buku , dan tukar cadar . saya ngan roommate bersihkan bilik , dan sekarang nampak lebih kemas dari sebelumnya .. macam mengantuk lah sangat saat ini , esok mana boleh relax-2 udah . kuliah udah bermula kembali . dan pasti akan dicuci lah telinga berkenaan dengan exam hari tuh .
hopefully , markah saya nda teruk sangat .

okay lah , thats all , jumpa anda di entri yang seterusnya ..



















Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 16 March 2013

Someday ..



Someday you're gonna realize
One day you'll see this through my eyes
By then I won't even be there
I'll be happy somewhere even if I cared

I know you don't really see my worth
You think you're the last guy on earth
Well I've got news for you
I know that I'm not that strong
But it won't take long, won't take long

Cause, someday someone's gonna love me
The way I wanted you to need me
Someday someone's gonna take your place
One day I'll forget about you
You'll see I won't even miss you
Someday, someday

Right now I know you can't tell
I'm down and I'm not doing well
But one day these tears, they will all run dry
I won't have to cry sweet goodbye

Cause, someday someone's gonna love me
The way I wanted you to need me
Someday someone's gonna take your place
Oh, one day I'll forget about you
You'll see I won't even miss you
Someday, I know someone's gonna be there

Someday someone's gonna love me
The way I wanted you to need me
Someday someone's gonna take your place
One day I'll forget about you
You'll see I won't even miss you
Someday, someday













Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 9 March 2013

apabila hati ini berbicara tentang cinta



mengapa cinta itu harus wujud dalam hati setiap insan di dunia ini dan kadangkala rasa cinta itulah yang membuatkan seseorang menjadi lebih berani untuk mengungkapkan tentang perasaannya .
dan , kadangkala rasa cinta itu juga membuatkan seseorang itu hilang akal sehinggakan hilang pertimbangan.

namun , semua insan tidak sama penilaian mengenai cinta . Mengapa ? ini kerana ada yang berfikir cinta ini hanya akan mengundang rasa kecewa dalam hati . Ya , memang benar bagi mereka yang pernah mengalami rasa patah hati bila ditinggalkan seseorang yang amat bermakna dalam hidupnya . Namun , sesetengah lagi beranggapan bahawa cinta itu membuatkan hidup mereka lebih bermakna kerana ada orang lain yang mampu menjadi teman untuk berkongsi segala masalah . tersangatlah nyata bila dikatakan cinta ini melahirkan pelbagai rasa bagi setiap insan dan setiap orang akan membuat maksud tersendiri mengenai cinta .. 

bagi saya , cinta adalah sesuatu yang amat bermakna jika kita betul-2 menghargai dan mengenali cinta dan jangan biarkan cinta itu menguasai diri kita sehinggakan membutakan mata hati sendiri .Inilah yang menjadi persoalan apabila hati kita sendiri menyalahkan cinta sedangkan salah sebenar adalah datangnya dari diri sendiri yang tidak mampu menilai betapa besarnya makna cinta ini . 

'CINTA ITU BUTA' , apakah pendapat anda mengenai pernyataan ini ? adakah bagi anda ia benar ? sesungguhnya cinta itu tidak buta , tetapi orang yang mengatakan cinta itu buta lah yang sebenarnya buta kerana tidak dapat membezakan mana yang baik dan yang buruk . kadangkala , kita berfikir mengapa perlu mencari seseorang yang terlalu sempurna dan memiliki segalanya .. sedangkan semua itu belum tentu akan membahagiakan kita . Paras rupa bukanlah ukuran dalam percintaan , yang terpenting adalah rupa hati seseorang , kejujurannya dalam perhubungan .. dan bagaimana ia membimbing kita ke arah kebaikan .
itu yang patut dilihat .

aku bukan mencari seseorang yang sempurna kerana aku tahu aku juga tidak sempurna ..
namun , aku mencari lelaki yang mampu mengisi kekurangan dan kelemahan aku agar kami dapat melengkapi antara satu sama lain .
dan yang aku inginkan saat ini adalah dapat mengenali dan terus menyayangi dia kerana aku tahu dialah yang terbaik untukku ..

to him : i never let you go :) and i will always love you ...






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 7 March 2013

Boring :(

waaa , waa , i got a new hair . hahaha .. sotttt . itu pun nak d hebohkan . . xpa , just maw g taw jaaa ..
ndak salahkan  ? 
hmm , saya suka sangat rambut saya sekarang . rasa lebih ringan kepala nih .
walaupun memang agak sayang bap gunting rambut yang panjang but ndak pa .. rambut boleh panjang balik .
takda yang rugi pun . 

actually ,saya pun boring udah menyimpan rambut yang panjang . yalah , susah maw diurus . 
so , lebih baik gunting kan ? hehehe . cuba style rambut yang baru .

hermm , and today .. setelah lama ndak update entri , baru sekarang lah dapat tengok blog saya nih .
nampak sunyi jaa .. follower pun ndak bertambah-2 . 
maklumlah , jarang udah blogwalking . xpa .. cuti sem nanti .. hmm , d sanalah saya mencari follower .

suasana sekarang pun memang sunyi , cuti kan . semua orang balik .. roomate saya pun balik sabah .
maw belajar pun kadang-2 banyak betul dugaan . maw tengok movie lah , maw jalan-2 pi shopping lah , maw melepak di bilik kawan lah . adoiiiii . macam mana maw jawab ujian nih .

okay-2 relaxxxx , jangan tension .
lepas nih saya belajar udah . okay ? ndak maw udah lah malas-2 ...
k lah . no idea udah nih maw tulis apa . btw , babai :) have a nice day ..










Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment