Thursday, 20 June 2013

jalan-2 dengan mereka (19 jun 2013)

okay-2 , gambar yang d bawah tuh masa hang out ngan kawan-2 .. hehe ..
sory , late upload .. hari nih line tak bwat masalah .. so , senang sikit lah nak upload :)
oraits .. semua tuh kawan satu kelas dulu and semuanya sporting .. ahaha ..




































hehehe :)
semoga persahabatan kita semua akan kekal ..
miss uols ..
dayang , ros , shah , alistair , rexy , movin ..







Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 19 June 2013

♥enjoy , pointer ♥

haloo people ..

hari nih sangat penat gila-gila .. apa tidak , berjalan seharian sampai kaki pun maw patah udah .
ahaha , btw .. takpa lah , just maw jumpa kawan yang lama udah tidak dijumpai kan . hehe .
masa pagi-2 tuh , seawal jam 8.30 gitu udah keluar bap maw p hospital ..
kasi kawan dayang ambil keputusan darah dia ..
Then , pas tuh ..pegi pekan jumpa kawan-2 yang lain .. hmm , paling awal turun hari nih ..
memang betul-2 takda tujuan tyme tuh ..

dalam jam 1 lebih gitu, baru lah semua  orang cukup ..
ahahaha , kami semua 7 orang .. saya , dayang , ros , shah , rexy dan alistair and movin .. memang geng dari form5 lagi ..
jalan-2 , pegi makan d kepsi , bergambar-2 lagi , p kbox .. then balik ..
tapi , kaki .. punya lah sakit udah .. macam tak sanggup maw berjalan lagi .. dah lah kasut .. aduhai , tingginya saya pakai , apa tidak ! berabis sakit kaki .. pas nih puasa dulu pakai kasut tinggi-2 .. hehe .

eherm , bila balik pun petang udah .. hehe , memang lah paling lama berjalan ,
but , best bcoz dapat jumpa kawan2 lama .. semuanya banyak perubahan .. makin cantik , makin ensem lagi.
maklum lah semua pun makin matang kan .. maybe pas nih .. jarang udah jumpa bap semua pun masing-2 sambung belajar udah . so , gud luck to them ..

dan , bila pulang-2 ja , terus on9 fb ..hmm , kena post pula pasal pointer semester 1 nih ..
actually , dari awal gi udah taw pointer tapi , mesti tengok bukti luk kan .. baru lah percaya ..
dan bila dah nampak .. alhamdulillah, i got 3.67 .. maybe , tak lah tinggi sangat tapi saya sangat bersyukur ..
maybe , usaha saya selama nih belum cukup .. so , untuk semester 2 .. i will do my best .
memang subjek tambah susah , tapi .. kalau belajar insyaAllah , akan jadi mudah :)

so , kesimpulannya , saya sangat happy hari nih .. biar pun penat :) .. hehehe ..
besa lah tuh .. oraitz , pic pun malas maw upload .. line ciput sangat .
so , setakat di sini ja lah yaa .. bye ..bye ..







Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 15 June 2013

Finally , genap 100 Follower :)


assalamualaikum everyone ?
herm , happy , happy , and happy hari nih .. why ?
ahahaha , follower dah 100 .. well , not easy okay to get follower .. so , tak salahkan saya happy ?
yang rasa meluat tuh , ahaha , diam-2 ja lah yaa ..

so , who is the person yang menjadi follower ke 100 saya ? oraits , orang yang paling bertuah itu ialah ..
jeng3 , haha .. macam nak bagi anugerah pula kan .

korang-2 semua boleh follow blog dya di Pondok Felt & Bakery .. support lah blog dia okay ?
confirm dya follow korang balik .. hehehe ..

lama sangat menanti follower bertambah akhirnya , dapat jua genap 100 .. ahaaha ..
i know lah follower korang dah 400 n above , takpa , still have a time untuk tambah-2 follower ,
cuma , bila balik Kuching nanti .. herm , mesti busy sangat and takda masa maw update blog ..apa lagi nak blogwalking .. its okay , my blog tetap di hati :)

oraits , this only a short entry because i have work to do .. have a nice day people :)

# to MR.R .. i miss u soo much , saya tahu anda busy sekarang but , takpa lah .. saya faham .. hehe ...











Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 14 June 2013

just sharing ♥



insan seperti aku .
tak perlulah aku mencari seseorang yang sempurna untukku ,
cukuplah jika dia mengerti aku , 
mampu membimbingku , 
mampu menyayangi aku dengan setulus hati ..


dan , saat ini aku betul-2 yakin dengan apa yang aku rasakan , 
tidak seperti sebelumnya ..
apakah maksud semua ini ?
adakah dia adalah insan yang aku cari selama ini ..


sesungguhnya , aku tidak mahu kecewa lagi .
ia sangat menyakitkan , 
dan sukar untuk melupakan seseorang yang amat kita sayangi ..
cukuplah beberapa kali aku dikecewakan .
sudah cukup untuk mengajar aku lebih berhati-2 apabila mencintai


dia , 
sentiasa aku harapkan kesetiaan daripada dia ..
kejujuran yang penting dalam perhubungan ,
semuanya aku inginkan ..
aku tidak mahu kecewa lagi ..
semoga kali ini ia berkekalan ..
kerana , aku tahu perasaannya terhadapku ..
dan aku ,
tidak akan pernah berubah hati ..
sentiasa menyayangi dia .
menerima dia seadanya ,
seperti dia menerima segala kekuranganku ..

#MR.R , miss u :)

















Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saturday, 8 June 2013

♥My Besties♥

okay , sekarang nih saya rajin maw ceta pasal kawan-2 saya yang paling disayangi ..
saya rindu ngan dorang , lama udah ndak jumpa .. masing-2 sibuk dengan hal sendiri .
okay , first of all .. saya ada 3 orang kawan rapat yang paling rapat dan mereka ja lah tempat saya meluahkan masalah .. and dorang jua lah yang selalu ada bila saya memerlukan mereka .


PAMEZA 


okay , yang di atas tuh kawan saya since skola rendah lagi .. kami memang rapat gila-2 and dia lah kawan yang memahami and selalu ajar saya kalau ada yang saya ndak faham . terutama kalau berkaitan dengan maths .. seingat saya kami start jadi rapat masa tahun 2004 .. kami satu kelas and satu group lagi , lepas tuh, masa darjah 5 until darjah 6 kami satu kelas jua .. masa UPSR dia jua lah kawan saya belajar .. and 
Alhamdulillah , kami berdua dapat results yang baik .. 

then , masa form1 tuh kami satu skola malah sama kelas jua .. so , di sana lah kami tambah rapat , segala masalah dikongsi , tapi , bestnya kami dua nih ndak pernah gaduh-2 , biasanya , kalau berkawan nih mesti tak lari dari perselisihan faham kan ? tapi , kami tak macam tuh ..maybe , itu yang bwat saya rasa selesa dengan dia ..

pasal sifat dia pula , dia seorang yang agak pendiam , tapi kalau dengan saya .. memang rancak bercerita , dia juga rajin belajar , menghormati orang lain and lemah lembut .. dia jenis tak suka berdendam dan kalau suka someone tu dya tak suka heboh-2 .. hehe .
ingat lagi masa form4 tuh , dia betul-2 tak maw masuk aliran sains , tapi .. akhirnya , dia tetap stay di sana ..
kami tetap jadi classmate lah sampai lah habis form5 .. 

setelah keputusan SPM keluar , masing2 sibuk mengisi permohonan untuk sambung belajar , 
dia dapat tawaran asasi di UNIMAS , saya pula dapat tawaran asasi sains di UMS , tapi .. kami tak pilih untuk pi sana .. kami dua-2 pilih untuk mengikuti program matrikulasi .. 
masa di matrik , dia tukar aliran dari sains ke akaun .. tapi , saya sentiasa sokong dia sebab saya tahu dari dulu dia memang tak minat sains ..kami dua-2 dapat blok B .. cuma saya tingkat 1 , dia pula ground floor ..
memang di bilik dia lah tempat saya melepak selalu .. hehe ..

sekarang nih , dia baru ja abis program matrikulasi and bulan 9 nih dia akan sambung degree ,
so , Meza , tahniah coz dapat keputusan yang cemerlang untuk PSPM .. 4 flat tuh .. bukan senang maw dapat .. n , semoga dapat masuk U idaman ko .. okay ? miss u sooo much ....

SHAHRUL

eherm , lelaki ensem kat atas tuh not my boyfriend okay ...he is my bestfriend ..
haha , dia ja lah satu-2 kawan lelaki yang paling saya percaya .. dia lah tempat saya meluah something kalau ada masalah ngan boyfriend .. hehe .. dia setia ja mendengar .. haha , dia pun boleh jadi dr.Cinta , tempat memberi nasihat n ceramah free ..

okay , saya kenal dia memang dari skola rendah lagi , tapi masa tuh belum rapat sangat .. maybe kami rapat masa form 1 kali , tak berapa ingat udah .. yang pasti kami selalu belajar sama-2 .. sebab kami sama kelas dari form1 until form5 .. yang lucunya dia lah selalu jadi orang tengah kalau saya ada suka someone , cian nih , dia lah yang tolong saya .. haha .. 

and , saya masih ingat lagi masa form5 .. memang kami pernah ndak bertegur , tak taw lah .. maybe time tuh saya emosi kali sampai termarah dia .. hmm , memang jahat tul saya kan ? tapi , nasib semua tuh kembali normal bila tiba-2 dia sent mcg tempat saya .. apa yang dia hantar tuh tak payah lah taw k .. hehe ..
selain tuh , dia juga kawan saya bertugas kalau ada aktiviti skola .. bcoz kami dua2 pengawas kat skola .. 
dulu masa saya di matrik , dia sambung belajar form6 aliran sains then , dia dapat tawaran petronas di KTC membakut .. 

tapi , bila dapat tawaran spa8 , dia keluar dari sana and pegi spa8 .. memang saya taw time tuh dya betul2 confuse untuk buat pilihan . tapi , takpa .. pilihan semua di tangan dia kan ..saya yakin dia tidak bwat pilihan yang salah ..

so , sekarang dia belajar d kk , inshaAllah , after this , bakal jadi medical assistant .. hehe ..
gud luck my fren :) thanks bcoz selalu belanja .. and dengar masalah saya walaupun kadang-2 ko busy .. hehe .. ko memang kawan yang baik , and saya beruntung dapat kenal ko ..
btw , jangan ko sedih-2 ar pasal masalah ko hari tuh . memang manusia ndak lari dari masalah .. kalau ada masalah ceta ja ngan saya k ,, saya sedia mendengar :)

DAYANG

cantik kan kawan saya nih ? hehe .. juz panggil dia dayang .. antara kami semua dia lah yang paling muda ..
adik lah yaaa , lahir bulan december .. kami satu kampung , rumah tuh tak lah jauh sangat .. masa kecil2 dulu selalu jua lepak rumah dia .. karaoke di sana , panjat pokok , itu dan ini .. memang nakal betul masa zaman budak-2 .. tapi sekarang masing-2 udah pandai berfikir .. tak kan lah maw bwat semua tuh lagi kan ..

kami mula rapat masa skola rendah jua .. pegi skola sama-2 , jalan sama-2 ..
gaya kami memang satu kepala lah , hehe .. suka cuci mata .. haha .. tak lah , tuh masa skola2 dulu ..
pantang nampak lelaki ensem .. hehe .. tapi , sekarang tak macam tuh lagi k .. semua udah berubah mengikut peredaran masa .. haha .. 

kalau saya ada masalah , dia jua lah tempat saya meluah , and dia lah yang selalu setia kasi kawan saya pi library , belajar kat sana .. walaupun kadang-2 terpencong sedikit dari tujuan sebenar .
then , lepas kuar results spm , dia sambung form6 di sm Ken Hwa , ambil aliran sains ..

tapi , sekarang nih dia dapat tawaran spa8 , so bulan 7 nih dya sambung belajar udah di KSKB , KK ..
my bestie , i hope ko akan happy2 di sana , jangan lupa kawanmu di sini yaa , and semoga ko akan dapat jumpa prince charming ko yang sebenar-2nya , ada masa , nanti kita round satu kk yaa ..
btw , i miss u soo much darl .. bestfren forever k :)













Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment