Thursday, 25 July 2013

Aku tak Berdaya :(



Masa yang terindah
Kini semua telah berakhir
Karena kau berubah
Tak seperti dulu lagi

Sampai kapan kamu sering menyalahi hatiku
Tak pernah kau tahu begitu sakitnya aku
Kau anggap diriku
Melihatku dengan sebelah matamu

Dilema untuk diriku
Mencintaimu mengerti kamu
Biarkanku bersalah di depan matamu
Selalu kau membenarkan apa katamu
Cintamu membuatku sedih dan tak berdaya
Namunku terlanjur cinta

Kau anggap diriku
Melihatku dengan sebelah matamu
Dilema untuk diriku
Mencintaimu mengerti kamu

Biarkanku bersalah di depan matamu
Selalu kau membenarkan apa katamu
Cintamu membuatku sedih dan tak berdaya
Namunku terlanjur cinta


p/s kebingungan melanda hati ini , kadangkala aku tak mampu mengerti ... tolong aku ya Allah . apa yag harus aku lakukan .




                                








Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sunday, 7 July 2013

haloooo sem 2 ...

setelah lama menghilang baru hari nih free untuk tulis entri .. apa tidak .. sangat sibuk bila udah masuk kolej lagiiii .. dan sekarang jadi senior cket lah .. ahahaha .. sekali tengok baru sem 2 ..
hmm , dan sememangnya sem 2 lagi payah dari sem 1 .. 

masuk2 ja kelas untuk hari pertama .. tempat duduk sudah di tentukan .. dan yang buruknya .. saya duduk hampir ke belakang . sabarnya ja lah .. yang penting dapat belajar kan .. n then , pas tuh .. kena bagi taw lah pointer berserta gred-2nya sekali .. wahahaha .. memang maw dapat yang lebih tinggi dari tuh ,, tapi , takpalah .. saya bersyukur udah ..maw taw results saya ? ahaha .. tengok lah di bawah ..

BIOLOGI MANUSIA                          B+
KIMIA                                               A
IMUNOLOGI                                     A
INSTRUMENTASI                               B+
STATISTIK                                         A
BIOKIMIA                                         A-

PNGK : 3.67

em , dah tengok kan ? sayang sekali bila instrument dapat b+ sedangkan itu yang paling tinggi jam kredit .. kalau dapat tinggi cket kan bagus .. hehe ..

tapi , sem 2 .. saya akan cuba buat yang terbaik .. mesti start dari awal .. dan sekarang tak boleh maen2 udah .. sebabnya kenapa .. eherm ,, subjeknya makin susah .. kalau main-2 confirm fail ..
so , daripada menyesal di kemudian hari .. bagus study awal-2 jangan bila maw exam baru study berabis ..
dan semestinya , saya maw berubah .. kerja rumah or lab report mesti buat seawalnya .. dan mesti fokus time di kelas .. jangan ingat bercerita ja .. 

mesti ada strategik nih kalau nak berjaya .. so , fikir-3 .. heee .. 
yang pasti sekarang saya maw meninggikan lagi pointer saya itu .. at least sampai lah 3.8 pun ..
ok lah .. tuh jaaa... daaaa .... assalamualaikum :)











Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment