Posts

blAnk SpaCe - TayloR swiFT♥ ♥

Image
i love this song :)
BLANK SPACE 
Nice to meet you, where you been? I could show you incredible things Magic, madness, heaven, sin Saw you there and I thought Oh my God, look at that face You look like my next mistake Love's a game, wanna play?
New money, suit and tie I can read you like a magazine Ain't it funny, rumors fly And I know you heard about me So hey, let's be friends I'm dying to see how this one ends Grab your passport and my hand I can make the bad guys good for a weekend
So it's gonna be forever Or it's gonna go down in flames You can tell me when it's over If the high was worth the pain Got a long list of ex-lovers They'll tell you I'm insane 'Cause you know I love the players And you love the game
'Cause we're young and we're reckless We'll take this way too far It'll leave you breathless Or with a nasty scar Got a long list of ex-lovers They'll tell you I'm insane But I've got a blank space, baby And I&…

Aku tak Berdaya :(

Image
Masa yang terindah Kini semua telah berakhir Karena kau berubah Tak seperti dulu lagi
Sampai kapan kamu sering menyalahi hatiku Tak pernah kau tahu begitu sakitnya aku Kau anggap diriku Melihatku dengan sebelah matamu
Dilema untuk diriku Mencintaimu mengerti kamu Biarkanku bersalah di depan matamu Selalu kau membenarkan apa katamu Cintamu membuatku sedih dan tak berdaya Namunku terlanjur cinta
Kau anggap diriku Melihatku dengan sebelah matamu Dilema untuk diriku Mencintaimu mengerti kamu
Biarkanku bersalah di depan matamu Selalu kau membenarkan apa katamu Cintamu membuatku sedih dan tak berdaya Namunku terlanjur cinta

p/s kebingungan melanda hati ini , kadangkala aku tak mampu mengerti ... tolong aku ya Allah . apa yag harus aku lakukan .










Finally , genap 100 Follower :)

Image
assalamualaikum everyone ?
herm , happy , happy , and happy hari nih .. why ?
ahahaha , follower dah 100 .. well , not easy okay to get follower .. so , tak salahkan saya happy ?
yang rasa meluat tuh , ahaha , diam-2 ja lah yaa ..

so , who is the person yang menjadi follower ke 100 saya ? oraits , orang yang paling bertuah itu ialah ..
jeng3 , haha .. macam nak bagi anugerah pula kan .

korang-2 semua boleh follow blog dya di Pondok Felt & Bakery .. support lah blog dia okay ?
confirm dya follow korang balik .. hehehe ..

lama sangat menanti follower bertambah akhirnya , dapat jua genap 100 .. ahaaha ..
i know lah follower korang dah 400 n above , takpa , still have a time untuk tambah-2 follower ,
cuma , bila balik Kuching nanti .. herm , mesti busy sangat and takda masa maw update blog ..apa lagi nak blogwalking .. its okay , my blog tetap di hati :)

o











just sharing ♥

Image
insan seperti aku .
tak perlulah aku mencari seseorang yang sempurna untukku , cukuplah jika dia mengerti aku ,  mampu membimbingku ,  mampu menyayangi aku dengan setulus hati ..

dan , saat ini aku betul-2 yakin dengan apa yang aku rasakan ,  tidak seperti sebelumnya .. apakah maksud semua ini ? adakah dia adalah insan yang aku cari selama ini ..

sesungguhnya , aku tidak mahu kecewa lagi . ia sangat menyakitkan ,  dan sukar untuk melupakan seseorang yang amat kita sayangi .. cukuplah beberapa kali aku dikecewakan . sudah cukup untuk mengajar aku lebih berhati-2 apabila mencintai

dia ,  sentiasa aku harapkan kesetiaan daripada dia .. kejujuran yang penting dalam perhubungan , semuanya aku inginkan .. aku tidak mahu kecewa lagi .. semoga kali ini ia berkekalan .. kerana , aku tahu perasaannya terhadapku .. dan aku , tidak akan pernah berubah hati .. sentiasa menyayangi dia . menerima dia seadanya , seperti dia menerima segala kekuranganku ..

















Someday ..

Image
Someday you're gonna realize One day you'll see this through my eyes By then I won't even be there I'll be happy somewhere even if I cared
I know you don't really see my worth You think you're the last guy on earth Well I've got news for you I know that I'm not that strong But it won't take long, won't take long
Cause, someday someone's gonna love me The way I wanted you to need me Someday someone's gonna take your place One day I'll forget about you You'll see I won't even miss you Someday, someday
Right now I know you can't tell I'm down and I'm not doing well But one day these tears, they will all run dry I won't have to cry sweet goodbye
Cause, someday someone's gonna love me The way I wanted you to need me Someday someone's gonna take your place Oh, one day I'll forget about you You'll see I won't even miss you Someday, I know someone's gonna be there
Someday someone's gonna love …

apabila hati ini berbicara tentang cinta

Image
mengapa cinta itu harus wujud dalam hati setiap insan di dunia ini dan kadangkala rasa cinta itulah yang membuatkan seseorang menjadi lebih berani untuk mengungkapkan tentang perasaannya . dan , kadangkala rasa cinta itu juga membuatkan seseorang itu hilang akal sehinggakan hilang pertimbangan.
namun , semua insan tidak sama penilaian mengenai cinta . Mengapa ? ini kerana ada yang berfikir cinta ini hanya akan mengundang rasa kecewa dalam hati . Ya , memang benar bagi mereka yang pernah mengalami rasa patah hati bila ditinggalkan seseorang yang amat bermakna dalam hidupnya . Namun , sesetengah lagi beranggapan bahawa cinta itu membuatkan hidup mereka lebih bermakna kerana ada orang lain yang mampu menjadi teman untuk berkongsi segala masalah . tersangatlah nyata bila dikatakan cinta ini melahirkan pelbagai rasa bagi setiap insan dan setiap orang akan membuat maksud tersendiri mengenai cinta .. 
bagi saya , cinta adalah sesuatu yang amat bermakna jika kita betul-2 menghargai dan menge…

diploma teknologi makmal perubatan

Image
hai .. hai .. hai ..
hari nih maw update entri setelah lama ndak berupdate . maklum lah sekarang nih cuti tahun baru cina .
tapi , yang sedihnya .. saya ndak dapat balik sabah . huhu :)
so , bercuti di hostel aja lah . rasa sunyi pula kolej nih bap ramai udah orang balik .
kalau lah tiket murah kan bagus . T.T

okay-2 , sekarang maw kongsi pasal apa yang saya belajar di kskb kuching . oraits , untuk pengetahuan korang-2 saya sekarang sedang belajar diploma teknologi makmal perubatan . so , after 3 years . keja saya nanti medical lab technologist . hopefully , segala apa yang saya belajar di sini akan belajar dengan lancar .
and , saya harap2 sangat yang saya ndak repeat sem .. itu lah perkara yang saya ndak maw terjadi .
bukan apa , saya ada target sendiri . so , kalau tiba-2 repeat sem , sedih lah saya T.T



yang di atas tuh adalah buku panduan dan prosedur untuk apa yang kami study di sini .
dan semua adalah full bm :)  subjek untuk sem 1 ada 6 semuanya ..maw taw ? bha , teruskan memba…